Een beter milieu… begint al bij jou!

Een beter milieu… begint al bij jou!

Sanne Kerkvliet-Jansen door Sanne Kerkvliet-Jansen
Plastic, je lamp aan laten of je telefoonsnoer in het stopcontact laten hangen. Het is allemaal slecht voor het milieu en jij kunt er zelf iets aan doen!

Er zijn gelukkig een heleboel dingen die je dagelijks kunt doen om zuinig om te gaan met onze planeet. We geven je 3 tips:

  • Stroom verbruiken is slecht voor het milieu, omdat er door het opwekken van stroom schadelijke broeikasgassen vrijkomen. Laat dus niet zo maar de lamp in je kamer aanstaan als je weggaat, maar doe (met je broers/zussen) iedere ochtend voor je naar school gaat een ‘lampencheck’! Maak een rondje door het huis en doe alle lampen, radio’s en apparatuur uit en haal ook alle opladers (voorzichtig) uit de stopcontacten.
  • Nederlanders zorgen voor 21 kilo(!) plastic per persoon per jaar. Dat zorgt samen met de rest van de wereld voor wel acht miljoen ton aan plastic afval dat jaarlijks in de oceanen terecht komt. Ga je shoppen? Neem dan een eigen herbruikbare tas mee. Bestel je wat te drinken? Drink het uit een glas zonder rietje en help je ouders met het apart weggooien van afval.
  • Met de auto ergens naar toe is lekker snel en in de winter zeker heerlijk warm. Maar eens wat vaker de auto laten staan en in plaats daarvan te gaan lopen of de fiets te nemen, is ook beter voor het milieu. Mooi meegenomen: het is nog eens hartstikke gezond om gezellig samen te wandelen of fietsen.

Het maakt niet uit hoe je je best doet voor het milieu: alle kleine beetjes helpen!

Vragen? Bel 070 - 7920101