fbpx

Peuteropvang
2 tot 4 jaar

Bij de peuteropvang van Up voelen kinderen zich echt thuis. En voelen ze zich vrij om te groeien, te leren en lekker te spelen!

Kinderen op de peuteropvang hebben in de eerste plaats heel veel plezier. Ze leren al spelend, in een goede omgeving. Daarom doen we veel spelletjes, lezen we boekjes en gaan we lekker naar buiten. Spelenderwijs leren de kinderen ook sociale vaardigheden zoals samenwerken, op je beurt wachten en eerlijk delen. Na de peuteropvang is de overgang naar de basisschool daarna niet zo groot.

Nieuwe treinbaan in aanbouw bij kinderdagverblijf - Up Kinderopvang aan de Labouchèrelaan in Rijswijk

Dagen en tijden peuteropvang

Up biedt peuteropvang tijdens schoolweken. Kinderen mogen twee keer per week komen, altijd op vaste dagdelen. Elke vestiging heeft eigen openingstijden. We hebben vestigingen in Den Haag Ypenburg en Rijswijk. Op onze vestigingspagina vind je alle vestigingen met handige info.

Als je recht hebt op kinderopvangtoeslag kun je in de gemeente Den Haag kiezen voor meer dagdelen peuteropvang, of als je een speciale doorverwijzing van het consultatiebureau hebt.

Pedagogische aanpak

Onze medewerkers zijn enthousiast, deskundig en zorgen dat alle kinderen zich thuis voelen. Ze lezen voor, bedenken spelletjes, stimuleren de peuters met kleine opdrachtjes en helpen ze als ze ergens niet uitkomen. We zorgen dat er voldoende ruimte is om ieder kind individuele aandacht te kunnen geven.

We werken met de pedagogische methodes Uk & Puk en Speelplezier die kinderen spelenderwijs voorbereiden op de basisschool, en vaak ook gebruikt worden in de eerste twee groepen van het basisonderwijs.

We gebruiken het programma KIJK! om de ontwikkeling van de kinderen in bij te houden. Daardoor zien we goed waar elk is in zijn of haar ontwikkeling, en wat hij of zij nodig heeft.

 

Hoeveel kost peuteropvang?

Hoeveel peuteropvang kost hangt af van je persoonlijke situatie en van de gemeente waarin je woont. Je betaalt een deel van de kosten zelf en de Belastingdienst of de gemeente betaalt het andere deel.

Om een idee te krijgen kun je onze rekentool gebruiken. Of je recht hebt op kinderopvangtoeslag, en hoeveel dat in jouw geval is, kan je nakijken op de site van de Belastingdienst.

Met doorverwijzing van het Centrum Jeugd & Gezin

Heeft je peuter extra ondersteuning nodig bij een bepaalde ontwikkeling? Dan kun je een doorverwijzing krijgen van het Centrum Jeugd & Gezin (CJG, het consultatiebureau).

Met deze doorverwijzing krijg je als je in Den Haag woont (gratis) 16 uur en 4 dagdelen per week peuteropvang. In totaal komt je kind dan dus vier dagdelen naar de peuteropvang Up. Alle kinderen (in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar) zijn welkom voor 8 uur en 2 dagdelen per week, tegen een inkomensafhankelijke vergoeding. Ouders moeten dan zelf KOT(kinderopvangtoeslag) aanvragen of via een inkomensafhankelijke ouderbijdrage gebruikmaken van peuteropvang.

In Rijswijk kan je kind met de doorverwijzing naar een peuterspeelschool. Dat is peuteropvang waar meer aandacht is voor bijvoorbeeld taalontwikkeling. Daar kan je kind dan vier dagdelen naartoe.

Kinderen die extra aandacht nodig hebben, beginnen vaak al op 1,5 of 2 jarige leeftijd op Speelstart of Samenspel. Dat is een speel- en leergroep voor jou en je kind. Het is leuk en leerzaam en een opstapje naar de peuteropvang of peuterspeelschool.

Meer weten over de voorwaarden? Check onze veelgestelde vragen.

Vragen? Bel 070 - 7920101