fbpx

Peuteropvang
2 tot 4 jaar

Bij de peuteropvang van Up voelen kinderen zich echt thuis. En voelen ze zich vrij om te groeien, te leren en lekker te spelen!

Kinderen op de peuteropvang hebben in de eerste plaats heel veel plezier. Door te spelen in een goed ingerichte omgeving leren ze al veel. Bij de gezellige, deskundige peuteropvang van Up doen we daarom veel spelletjes, lezen we leuke boekjes en gaan we lekker naar buiten. Spelenderwijs leren de kinderen ook sociale vaardigheden zoals samenwerken, op je beurt wachten en eerlijk delen. Na de peuteropvang is de overgang naar de basisschool niet zo groot.

Nieuwe treinbaan in aanbouw bij kinderdagverblijf - Up Kinderopvang aan de Labouchèrelaan in Rijswijk

Dagen en tijden peuteropvang

Je vindt Up peuteropvang in Rijswijk en Ypenburg. Up biedt peuteropvang tijdens schoolweken. Je kind mag twee keer per week komen, altijd op vaste dagdelen. Elke vestiging heeft eigen openingstijden. Je vindt ze (samen met meer handige info) op de pagina van je Up vestiging.

Met een speciale doorverwijzing van het consultatiebureau kan je kind meer dagdelen naar de peuteropvang. Maar ook als je recht hebt op kinderopvangtoeslag, kun je in de gemeente Den Haag kiezen voor meer dagdelen peuteropvang.

Pedagogische aanpak

Onze medewerkers zijn enthousiast, deskundig en zorgen dat alle kinderen zich thuis voelen. Ze lezen voor, bedenken spelletjes, stimuleren de peuters met kleine opdrachtjes en helpen ze als ze ergens niet uitkomen. We zorgen dat er voldoende ruimte is om ieder kind individuele aandacht te kunnen geven.

We werken met de pedagogische methodes Uk & Puk en Speelplezier die kinderen spelenderwijs voorbereiden op de basisschool, en vaak ook gebruikt worden in de eerste twee groepen van het basisonderwijs.

KIJK! is een kindvolgsysteem waar we de ontwikkeling van jonge kinderen in bijhouden, door te kijken naar hoe de kinderen zich gedragen en bewegen in de groep. Door KIJK! kunnen we dát bieden wat je kind nodig heeft.

Hoeveel kost peuteropvang?

Hoeveel peuteropvang kost, hangt af van je persoonlijke situatie en van de gemeente waarin je woont. Je betaalt een deel van de kosten zelf en de Belastingdienst of de gemeente betaalt het andere deel.

Of je recht hebt op kinderopvangtoeslag, en hoeveel dat in jouw geval is, kan je bekijken op de site van de Belastingdienst.

Met doorverwijzing van het Centrum Jeugd & Gezin

Heeft je peuter extra ondersteuning nodig bij een bepaalde ontwikkeling? Dan kun je een doorverwijzing krijgen van het Centrum Jeugd & Gezin (CJG, het consultatiebureau).

Met deze doorverwijzing krijg je als je in Den Haag woont (gratis) 16 uur en 4 dagdelen per week peuteropvang. In totaal komt je kind dan dus vier dagdelen naar de peuteropvang Up. Alle kinderen (in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar) zijn welkom voor 8 uur en 2 dagdelen per week, tegen een inkomensafhankelijke vergoeding. Ouders moeten dan zelf KOT(kinderopvangtoeslag) aanvragen of via een inkomensafhankelijke ouderbijdrage gebruikmaken van peuteropvang.

In Rijswijk kan je kind met de doorverwijzing naar een peuterspeelschool. Dat is peuteropvang waar meer aandacht is voor bijvoorbeeld taalontwikkeling. Daar kan je kind dan vier dagdelen naartoe.

Kinderen die extra aandacht nodig hebben, beginnen vaak al op 1,5 of 2 jarige leeftijd op Speelstart of Samenspel. Dat is een speel- en leergroep voor jou en je kind. Het is leuk en leerzaam en een opstapje naar de peuteropvang of peuterspeelschool.

Meer weten over de voorwaarden? Check onze veelgestelde vragen.

Vragen? Bel 070 - 7920101