fbpx

Schrijf je kind op tijd in bij Up Kinderopvang

Bij Up Kinderopvang geloven we dat elk kind recht heeft op een veilige, stimulerende en liefdevolle omgeving waarin het zich optimaal kan ontwikkelen. Onze verschillende opvangmogelijkheden zijn er speciaal op gericht om aan de behoeften van kinderen van verschillende leeftijden te voldoen. Of je nu op zoek bent naar een peutergroep, kinderdagverblijf of buitenschoolse opvang, bij ons is jouw kind in goede handen. Door je kind nu in te schrijven bij Up Kinderopvang, zorg je ervoor dat je zelf ook met een gerust hart naar je werk kunt gaan. Je weet dan namelijk zeker dat je kind ook een fijne dag heeft. Maar is het moment om je kind in te schrijven?
Kinderdagverblijf Up Kinderopvang in Rijswijk en Ypenburg

Wanneer inschrijven kinderopvang

Voor de peuteropvang kun je je kind vanaf 1 jaar inschrijven. Voor het kinderdagverblijf is inschrijven mogelijk zodra de verwachte geboortedatum binnen 8 maanden ligt. Voor de buitenschoolse opvang (BSO) kun je je kind vanaf 1 jaar inschrijven, vooral als je al een basisschool hebt gekozen. Flexibiliteit bij het kiezen van dagen kan de kans op een plek vergroten.

Wanneer inschrijven peuteropvang

Onze peutergroepen zijn er speciaal kinderen van 2 tot 4 jaar. Hier kunnen peuters in een veilige en stimulerende omgeving spelen, leren en zich voorbereiden op de basisschool. In onze peutergroep staat spelenderwijs leren centraal. De kinderen doen mee aan leuke en leerzame activiteiten die hun motorische, sociale en cognitieve vaardigheden bevorderen.

De voordelen van de peutergroep zijn groot. Je peuter leert sociale vaardigheden door te spelen met leeftijdsgenootjes, ontwikkelt motorische vaardigheden door deel te nemen aan verschillende activiteiten en bereidt zich spelenderwijs voor op de basisschool. De peuters komen twee of vier dagdelen per week naar de peutergroep.

Bij de peuteropvang geldt een minimum leeftijd van 1,5 jaar in Rijswijk en vanaf 2 jaar in Ypenburg.  Vanaf 1 jaar kan je je kind(eren) inschrijven voor de peuteropvang in Ypenburg en peuterspeelschool in Rijswijk.

Inschrijven voor de peuteropvang

Wanneer inschrijven kinderdagverblijf

Voor kinderen van 0 tot 4 jaar bieden we een kinderdagverblijf waar je kind de hele dag verzorgd wordt door professionele pedagogisch medewerkers. De kinderen kunnen hier spelen, leren en zich ontwikkelen in een veilige en liefdevolle omgeving.

Het kinderdagverblijf biedt een gevarieerd dagprogramma dat aansluit bij de behoeften van jouw kind. Zo krijgt je kindje de aandacht en zorg die het verdient, waardoor jij je kunt concentreren op je werk. We gaan uit van een wenperiode van twee weken, waarin de uren op de opvang langzaam worden opgebouwd.

Het inschrijven voor het kinderdagverblijf kan zodra de verwachte geboortedatum binnen de acht maanden zit. Toch eerder zeker zijn van een plaats in verband met de wachtlijsten?Neem dan gerust contact op.

Inschrijven voor het kinderdagverblijf

Wanneer inschrijven buitenschoolse opvang (BSO)

Voor kinderen van 4 tot 13 jaar bieden wij buitenschoolse opvang (BSO) aan. Dit is opvang na schooltijd waar kinderen kunnen ontspannen, spelen en deelnemen aan leuke activiteiten. We organiseren er leuke sportieve uitdagingen en creatieve workshops, maar er is ook ruimte om rustig bij te komen van een drukke schooldag.

Er zijn verschillende pakketten beschikbaar, zodat je kunt kiezen wat het beste past bij jouw behoeften, zoals extra opvang tijdens schoolvakanties en vrije dagen.

Inschrijven voor de BSO kan vaak al vanaf 1 jaar. Het helpt als je al een basisschool hebt gekozen. Zo kunnen we zien of er een samenwerking is met de school en wordt de plaatsing definitief.

Inschrijven voor de buitenschoolse opvang

Flexibiliteit vergroot je kansen

Als je flexibel bent, is de kans groter dat je een plek in de opvang krijgt. Factoren zoals de startdatum, het aantal dagen, en welke dagen je wilt, spelen allemaal een rol.  Je zult begrijpen dat de kans voor een plek op 1 dag bijvoorbeeld groter is dan dat er in één keer 3 of 4 dagen beschikbaar komen. Over het algemeen geldt: hoe flexibeler je bent, hoe groter de kans dat we een geschikte plek voor je hebben. Begin dus gewoon met 1 dag. We zetten je dan op de voorrangs-wachtlijst en hopen je snel meer dagen aan te kunnen bieden.

Veel ouders kiezen voor maandag, dinsdag, en donderdag voor de opvang. Woensdag en vrijdag zijn vaak rustiger bij de meeste vestigingen.

Welke dagen zijn populair voor de kindopvang?

De meeste ouders kiezen voor maandag, dinsdag en donderdag om hun kind naar de kinderopvang te brengen. Daardoor zijn woensdag en vrijdag meestal rustiger bij de meeste vestigingen van Up. Een handige tip: vraag eens aan je werkgever of je juist op woensdag of vrijdag kunt werken. Op die dagen is er vaak meer plek bij de kinderopvang. Wat je ook beslist, het is goed om te weten dat inschrijven bij up Kinderopvang gratis en vrijblijvend is.

Wat gebeurt er na een inschrijving?

Je ontvangt een bevestiging van jouw inschrijving. De medewerker klantadviseur bekijkt de plaatsingsmogelijkheden en neemt contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Wanneer er plaats is op de door jou gewenste vestiging en dagen, ontvangt je van ons eerst een aanbod. Pas als jr hiermee akkoord gaat en dit aan ons bevestigd, is de plaatsing definitief. Je ontvangt dan van ons een plaatsingsovereenkomst.

 

Schrijf je kind op tijd in bij Up Kinderopvang

Inschrijven bij Up Kinderopvang

Je kind bij ons inschrijven is heel eenvoudig. Via het online inschrijfformulier kun je snel en gemakkelijk een plek reserveren. Een medewerker van de afdeling Plaatsingen neemt dan contact met je op. Daarnaast kun je via onze website ook een rondleiding aanvragen om de sfeer te proeven en kennis te maken met onze pedagogisch medewerkers.

Wil je snel verzekerd zijn van een plekje bij onze kinderopvang? Schrijf je kind nu in! We hebben dan nog de tijd om elkaar te leren kennen en je kunt alvast kinderopvangtoeslag aanvragen.

Inschrijven                Vraag een rondleiding aan

Vragen? Bel 070 - 7920101