fbpx
5 redenen waarom Brit (10) liever naar de BSO gaat dan alleen naar huis

5 redenen waarom Brit (10) liever naar de BSO gaat dan alleen naar huis

Judith van Veen door Judith van Veen
Hoewel Brit inmiddels oud en zelfstandig genoeg is om even alleen thuis te blijven totdat haar ouders thuis komen, gaat ze liever naar de buitenschoolse opvang. Volgens Brit is dat véél leuker! Ze noemt5 voordelen van de BSO.

1. Bij de BSO heb je altijd iemand om mee te spelen en te kletsen

“Als je alleen thuis zit, gaat de tijd veel langzamer,” vindt Brit. “Dan zit ik me meestal maar een beetje te vervelen en op de tablet. Bij de BSO heb ik altijd wel iemand om mee te kletsen. Een vriendinnetje uit mijn klas gaat er op dezelfde dag heen als ik, dus dat is altijd leuk. En er zijn nog meer bekenden, die meiden zitten op een andere school maar ken ik wel omdat ik op voetbal zit. Het is gezellig om elkaar dan hier weer te zien.”

2. Bij de BSO doe je nieuwe dingen

Brit: “Een van de coolste dingen van de BSO vind ik de nieuwe dingen die je er doet, die je thuis niet zou doen. Soms organiseren ze bij de BSO iets extra’s, zoals een theatervoorstelling, maar we hebben ook een keer een sleutelhanger gemaakt met de 3D-printer! Eerst mocht ik die zelf ontwerpen en daarna werd de sleutelhanger met mijn naam gemaakt, echt onwijs gaaf.”

Up organiseert naast de dagelijkse activiteiten samen met de kinderen steeds weer iets nieuws. Zo voelen kinderen zich betrokken en blijft iedere dag afwisselend en uitdagend. Zo maken we bijvoorbeeld mooie dingen met de 3D-printer zoals Brit vertelde. Maar ze bouwen ook robots die ze zelf kunnen programmeren met LEGO mindstorms. Dat stimuleert het logisch en creatief denken en is ook nog een heel tof.

3. Bij de BSO helpen ze je met je huiswerk

“Nu ik in groep 7 zit, krijg ik al best een hele hoop huiswerk,” vertelt Brit. “We moeten topo leren, krijgen toetsen Engels en we moeten dit jaar een spreekbeurt en een boekbespreking doen. Bij Up is er altijd wel iemand om je te helpen als je het moeilijk vindt om je huiswerk in te plannen en ze helpen je om een rustig plekje te vinden om je huiswerk te kunnen doen. Als ik iets niet begrijp, willen ze op de BSO altijd helpen. En als ik geen zin heb om op de BSO mijn huiswerk te maken, dan vinden ze dat ook prima.

 

4. Op de BSO kan ik een van de vele boeken lezen

Thuis heeft Brit wel boeken, maar zo veel keuze in boeken als op de BSO, heeft ze niet. Bovendien willen haar jongere broertjes van 7 en 4 haar vaak niet met rust laten als ze even lekker wil lezen. “Mijn broertjes zijn wel gezellig hoor, maar soms wil ik gewoon rustig eens een boek lezen. Op de BSO hebben ze een speciale hoek met zitzakken, waar je heerlijk in kunt ploffen met een boek. Heel fijn dat die ruimte speciaal voor kinderen is die willen lezen, dus het is er heerlijk rustig! Als ik dan een half uurtje gelezen heb, vind ik het wél weer leuk om met de anderen een spelletje te doen of zo.”

 

5. Bij de BSO ga je lekker veel naar buiten

“Mijn vriendinnen en ik gaan als we thuis zijn niet zo vaak naar buiten. We chillen liever binnen. Bij de BSO ga ik vaker naar buiten, omdat ze daar een trampoline hebben en ik er samen met mijn vrienden kan buitenspelen. In de vakanties gaan we ook weleens naar het strand of het bos en als je met een groepje bent, is het veel gezelliger.”

Vragen? Bel 070 - 7920101