Ga lekker buitenspelen!

Ga lekker buitenspelen!

Floor Soeteman door Floor Soeteman
Ok, ok, het is niet altíjd lekker weer in Nederland. Maar dat is toch geen reden om niet buiten te spelen? Als kind kun je ook in de regen heerlijk naar buiten. Bouw een hut, speel een spel met vrienden of ga samen een partijtje voetbal spelen. Mooi weer of niet: buitenspelen is altijd leuk en ook nog eens gezond!

Uit recent onderzoek blijkt dat kinderen steeds minder vaak buitenspelen. De oorzaak ligt vaak niet bij het weer of bij het ontbreken van leuke speeltuinen. Kinderen zitten steeds vaker binnen. Achter een computer of een telefoon. Sommige kinderen (15%) komen zelfs nooit buiten om te spelen…

Natuurlijk is gamen en contact hebben met je vrienden via je telefoon ook leuk. Ook daar leren kinderen ook van. Maar beweging en frisse buitenlucht is wel gezonder dan alleen maar binnen zitten.

 

Nationale buitenspeeldag

Dat vinden Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon ook. Zij organiseren al meer dan 10 jaar de nationale Buitenspeeldag. Op die dag wordt er op heel veel plaatsen in Nederland met elkaar buiten gespeeld. Woensdag 12 juni 2019 is de buitenspeeldag. Een mooie dag voor je kind om van de bank te komen en lekker naar buiten te gaan. Wedden dat hij de dag erna weer naar buiten wil?

Vragen? Bel 070 - 7920101