Mmmmm Memory!

Mmmmm Memory!

Floor Soeteman door Floor Soeteman
We spelen smikkelmemory. Verstop stukjes fruit/groente onder bekertjes en speel hier memory mee. Wie is er een kei in onthouden en kan de meeste paren fruit of groente bij elkaar zoeken? Natuurlijk mag het spel na afloop ook worden opgegeten. Smikkel smakelijk!

Wat heb je nodig?

  • stukjes groente en fruit
  • (plastic) bekertjes

 

Voorbereiding

Snijd het groente en fruit in stukjes. Zorg ervoor dat er steeds twee stukjes hetzelfde zijn (dus twee stukjes appel, twee stukjes banaan, twee tomaatjes enz.) net als bij een echt memoryspel.

 

Smikkelmemory

Stop steeds twee dezelfde stukjes groente en/of fruit in verschillende bekertjes en zet ze omgekeerd neer bijvoorbeeld op een blad of op een (schone) tafel. Hoe meer verschillende stukjes groente en fruit, hoe moeilijker het spel wordt.

De kinderen mogen één voor één twee bekertjes optillen. Als er twee dezelfde stukjes groente of fruit onder liggen, dan mogen ze die houden en bewaren in één van de bekertjes. De lege bekertjes haal je weg. Bij ‘gewoon’ memory mag iemand nog een keer als er een correct paar gevonden is. Bij dit spel gaat de beurt altijd naar de volgende speler. Anders heb je kans dat één kind heel veel eten heeft en een ander minder of helemaal niks.

Zijn alle bekertjes omgekeerd, dan mogen de gewonnen stukjes groente en fruit natuurlijk lekker worden opgegeten!

 

Vragen? Bel 070 - 7920101