Recycle met Up: Lever al je oude apparaten in.

Recycle met Up: Lever al je oude apparaten in.

Saskia Keizers door Saskia Keizers
Werken aan een betere wereld! De BSO van Up aan de Derde Werelddreef denkt aan de toekomst! Samen met de kinderen willen wij een steentje bijdragen aan een beter milieu. Want dat kan al op een hele simpele manier: het scheiden van elektronisch afval. Misschien heb je de zelfgemaakte flyers van de kinderen al zien hangen in onze hal en op de SpringWijs. Wij verzamelen e-waste met het doel om dit te recyclen. Zo proberen we de afvalberg een beetje kleiner te maken.

Afval scheiden is kinderspel!

Op onze locatie staat een recyclebak van WeCycle. Hierin kun je al je oude apparaten doen. Zijn ze te groot voor de bak? Geen probleem! Wij hebben schroevendraaiers en ander gereedschap op de groep, waarmee de kinderen onder begeleiding de apparaten mogen demonteren. Dat is super leerzaam: Want hoe ziet de binnenkant van een strijkbout eruit? En wat zit er achter het beeldscherm van een laptop?

Daarnaast leren de kinderen natuurlijk hoe we zuinig kunnen zijn op onze aarde. We zijn met zijn allen verantwoordelijk voor een fijne leefwereld en Up wil daar graag het goede voorbeeld in geven. Wij vinden het belangrijk om daar samen met de kinderen over te praten, zodat dit onderwerp ook thuis gaat leven. Maar nog beter dan praten, is gewoon dóen! Spelenderwijs ontdekken de kinderen hoe ze duurzame keuzes kunnen maken.

Recycle met Up: Lever al je oude apparaten in.

Oproepje aan buurtbewoners en ouders van de BSO en SpringWijs

Namens alle kinderen en medewerkers van Up vragen wij: Heb je nog kapotte apparaten op je zolder of in je schuur? Een oude mobiele telefoon, een föhn die het niet meer doet, of een stofzuiger die je laatst vervangen hebt? Breng ze naar Up aan de Derde Werelddreef 29 in Delft. Daar maak je ons én het milieu heel erg blij mee.

De kinderen krijgen als bedankje voor hun inzet een cadeautje van de organisatie. Hoe meer e-waste we verzamelen, des te mooier of groter dat cadeau zal zijn!

Help je ons mee?

Kijk voor meer informatie op: www.wecycle.nl

 

Vragen? Bel 070 - 7920101