fbpx
Trots op onze Gulden klinker!

Trots op onze Gulden klinker!

Floor Soeteman door Floor Soeteman
Up Kinderopvang nam de Gulden Klinker in ontvangst van Burgermeester Van Zanen. Trots op onze inzet voor een schonere en veilige omgeving in wijk Ypenburg.

Gulden Klinker voor een schone en veilige omgeving

Neem nu de medewerkers van Up aan de Laan van Hoornwijck. Zij zetten zich, samen met bewonersorganisatie de Singels en collega’s van Up aan het ILSY-plantsoen en Wethouder Fisherplantsoen in om de speeltuin aan het Wethouder Verheulplantsoen op te knappen. Deze samenwerking verliep zo goed, dat dit project in december werd genomineerd voor de Gulden Klinker. Dat is een prijs voor mensen die samen werken aan een schonere en veiligere omgeving.

Woensdag 30 juni rond 14.00 uur was het zover: toen reikte burgermeester Van Zanen de Gulden Klinker uit aan onder meer Petra Kuiper van Up aan de Laan van Hoornwijck! #trotsoponzeupcollegas

 

Foto’s: Dick Muijs

Interview met Petra Kuiper

Vertel eens Petra, hoe heb je de Gulden Klinker in de wacht gesleept?

Door te gaan spelen in deze speeltuin met de kinderen van onze Up vestigingen. Maar ook door er zorg voor te dragen dat de kinderen op gepaste wijze met de speelvoorzieningen omgaan. Daarnaast zorgen we er met elkaar voor dat er geen zwerfafval ontstaat.

Wie hebben er allemaal een rol gespeeld bij het winnen van deze mooie prijs?

Mijn collega’s en de kinderen van Up samen met Bewonersorganisatie ‘de Singels’, Buurtpreventieteam ‘de Singels’ en meerdere actieve buurtbewoners die de speeltuin en omgeving er omheen schoonhouden.

Behalve de mooie Gulden klinker, wat hebben Up en de kinderen nog meer gekregen dankzij deze mooie actie?

De kinderen kregen woensdagmiddag een feestje. Er was iets te drinken, er was gezond fruit en een heerlijk ijsje. De kinderen en wij hadden een persoonlijke ontmoeting met de burgermeester en we ontvingen van diverse ondernemers uit de buurt een aardigheidje. Iedereen complimenteerde ons dat we ons zo inzetten voor een schone wijk en er hebben zich mensen gemeld die ook een steentje willen bijdragen!

Wat vonden de kinderen van het feestje bij de uitreiking?

Super! Het voelde voor de kinderen als iets heel bijzonders. We hadden voor de kinderen een leuke activiteit geregeld, maar ze waren vooral onder de indruk van de officiële Ambtsketen van de burgermeester.

Hoe trots ben je?

Het zo leuk om dit samen met de kinderen te mogen organiseren en te doen. De kinderen liepen helemaal te stralen, daar doe ik het voor! Ik ben zo trots dat ik dit mag leren en overbrengen op kinderen en om te laten zien waar Up Kinderopvang voor staat! Up doet net dat stapje meer, voor de kinderen én in de wijk!

Vragen? Bel 070 - 7920101