Waarom Tessa half 6 het leukste moment van de dag vindt 

Waarom Tessa half 6 het leukste moment van de dag vindt 

Floor Soeteman door Floor Soeteman
Tessa is de moeder van Evi (5). Evi gaat drie dagen per week naar de BSO van Up. Ze heeft het er reuze naar haar zin en zit altijd weer vol verhalen. Dáár geniet haar moeder dan weer van, wanneer ze Evi om half 6 oppikt bij de BSO.

Tessa: “Na mijn zwangerschap wilde ik graag drie dagen blijven werken. Ik heb een leuke baan als administratief medewerkster bij een bank en dat doe ik erg graag. Omdat mijn ouders en schoonouders helaas niet zo dicht in de buurt wonen en mijn man fulltime werkt, gaat Evi al van kleins af aan naar de kinderopvang.”

Nu ze op school zit, zijn dat drie middagen bij de buitenschoolse opvang. “Het eerste jaar vond ik het heel wat voor Evi. Ze moest best wennen in de kleuterklas en ik vond het een hele belasting om haar daarna ook nog naar de BSO te laten gaan. Gelukkig heeft Evi het over het algemeen heel erg naar haar zin en zit ze bij Up echt op haar plek.”

Vertrouwde omgeving

Op maandag, dinsdag en donderdag gaat Evi naar de buitenschoolse opvang. De opvang zit ín de basisschool waar ze naar toe gaat, dus de omgeving is vertrouwd. “Een van mijn favoriete momenten op werkdagen is half 6, wanneer ik Evi na het werk ophaal bij de BSO. Ik spiek altijd door het raam voordat ik naar binnen ga en ik zie haar bijna altijd met een grote lach op haar gezicht. Ze heeft het zo duidelijk naar haar zin en ik zie dan echt onze Evi, zo vrolijk als ze thuis ook is. Daardoor weet ik dat ze zich bij de BSO op haar gemak voelt.”

Vriendinnetjes

“Evi is best verlegen, toen ze voor het eerst naar school ging duurde het best een tijdje totdat ze gewend was. Sinds ze in groep 2 zit, gaat het haar wat makkelijker af. Ze is geen allemansvriend, maar heeft twee vriendinnetjes, Sophie en Lara, waar ze altijd naar toe trekt. Op dinsdag is het dikke pret, dan zijn Sophie en Lara ook allebei bij de BSO. Hun favoriete bezigheden zijn verkleden, dansen en zingen.”

Vol verhalen

“Wanneer we Evi ophalen bij de BSO staat haar kwebbeltje niet stil en dat gaat eigenlijk zo door, totdat ze naar bed gaat. Ze heeft altijd zoveel te vertellen na zo’n dag. Ze vertelt van begin tot eind wat ze zo’n middag bij de BSO heeft gedaan. Met wie ze heeft gespeeld en wat ze dan heeft gespeeld. Evi is dol op verhaaltjes en we lezen haar thuis voor het slapengaan elke avond voor. Bij de BSO weten ze dat, dus daar nemen ze altijd de tijd om de kinderen voor te lezen. Zo mooi hoe Evi het verhaal dan later letterlijk aan ons na kan vertellen.”

De mooiste knutsels

“Nu Evi in groep 2 zit, doet ze in de kleuterklas steeds meer en moeilijkere werkjes. Daar heeft ze plezier in. Ze is al veel bezig met letters en het schrijven van namen. Maar al dat ‘moeten’ op school is soms best vermoeiend voor die kleintjes. Daarom vind ik het zo prettig dat de dagen bij de BSO niet als een verlengde schooldag aanvoelen. De kinderen krijgen alle ruimte en middelen om te doen wat zij graag willen. Evi houdt erg van knutselen, dus met Up-actief is zij helemaal blij. Ze maken de mooiste knutsels met de kinderen. Van krokodillen gemaakt van eierdozen, tot pompon-beestjes en papier-maché kunstwerken, je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Ik verbaas me iedere keer weer over de creativiteit van de BSO-juffen.”

Wanneer mag ik weer naar de BSO?

“Evi zit lekker in haar vel en kan meestal niet wachten totdat ze weer naar de BSO mag. Dat geeft voor ons zo’n fijn gevoel. Een gigantisch cliché, maar als je kind het naar z’n zin heeft, heb je dat als ouders ook. Wij weten dat onze dochter bij de BSO in goede handen is en dat zorgt ervoor dat wij met een gerust hart kunnen werken. De dagen dat ik dan vrij ben, heb ik alle tijd voor haar en geniet ik extra van die één-op-één momentjes samen.”

Vragen? Bel 070 - 7920101