fbpx

Wat kan ik met mijn opvangtegoed?

Aanvragen extra dag

Heb je extra opvang nodig? Dan vraag je dit aan bij ‘Agenda’ in de Ouder App. Je kan een extra dag aanvragen door rechtsboven op het notitieblokje te klikken. Kan je niet met tegoed betalen, dan wordt deze aanvraag altijd in rekening gebracht op je factuur. Dit staat duidelijk bij de aanvraag vermeld (Facturatie: in rekening brengen). Het aanvragen van een extra dag geeft geen plaatsingsgarantie. Je aanvraag wordt goedgekeurd op de vestiging op basis van beschikbaarheid en geldende wet- en regelgeving.

 

Tegoeden

In de Ouder App kan je bij ‘overige’ de tegoeden bekijken. De tegoeden vervallen automatisch aan het einde van het kalenderjaar en ook bij tussentijdse beĆ«indiging van het opvangcontract. Er is geen recht op restitutie. Tegoeden zijn niet over te dragen naar eventuele broertjes/zusjes. Onze vestigingen zijn gesloten tijdens de nationale feestdagen. Hiervoor krijg je geen tegoed. Het tegoed wordt uitgedrukt in halve opvanguren.

 

Opvangtegoed n.a.v. afwezigheid

Als je een extra dag nodig hebt, dan kan je dit opvangtegoed gebruiken. Dit tegoed heeft een maximum per kalenderjaar. Zodra je dit tegoed hebt gebruikt voor een extra dag, wordt het maximum niet opnieuw aangevuld. Na afmelding van je kind kan je 30 dagen voor de afgemelde dag tot einde kalenderjaar het tegoed gebruiken voor extra opvang. Niet gebruikt opvangtegoed vervalt direct na afloop van het kalenderjaar en ook bij tussentijdse beƫindiging van het opvangcontract. Er is geen recht op restitutie. Het tegoed dat is opgebouwd op het kinderdagverblijf (KDV) kan je niet meenemen naar de buitenschoolse opvang (BSO) en kun je ook niet gebruiken voor broertjes of zusjes.

Dit tegoed heeft een maximum per opvangsoort:

  • KDV: 220 halve uren per kalenderjaar
  • BSO: 90 halve uren per kalenderjaar
  • VSO: 20 halve uren per kalenderjaar

Alle vragen

Vragen? Bel 070 - 7920101