Up proefjes: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Up proefjes: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet

Aniek Valkenier door Aniek Valkenier
Een optische illusie is iets wat je oog ziet maar dat door je hersenen anders gezien wordt. Je wordt dus eigenlijk een beetje voor de gek gehouden door je brein. Zo kun je met de camera ook foto’s maken waarop niet is wat het lijkt.

Voor kinderen van 8-12 jaar

Stap 1

Er zijn een hoop voorbeeldplaatjes te vinden van optische illusie, zoek maar eens op! Je zult zien dat er van alles kan.. Zoek een aantal leuke voorbeelden, waarmee je aan de slag kunt. Meer ideeën nodig? Kijk dan eens naar dit filmpje:

Stap 2

Kies nu zelf een optische illusie en probeer deze na te maken. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de verhoudingen van je foto. Probeer uit hoe je de foto maakt: van boven, onder, links of rechts, beweeg ook met je camera. Daardoor veranderd het perspectief van je foto en lijkt je illusie echter.

Stap 3

Tijd voor je eigen creativiteit! Bedenk samen met je vrienden eens een grappige illusie die jullie kunnen maken. Wij zijn heel erg benieuwd naar jullie illusies! Mail je ons een foto?

 

Meer inspiratie nodig? Kijk dan eens op Pinterest! Zoek daar bijvoorbeeld op ‘optische illusie foto’ en je ziet een heleboel toffe voorbeelden!

Vragen? Bel 070 - 7920101