fbpx
De toegevoegde waarde van een 7+ BSO bij Up Kinderopvang in Rijswijk, Delft en Den Haag.

De toegevoegde waarde van een 7+ BSO bij Up Kinderopvang in Rijswijk, Delft en Den Haag.

Saskia Keizers door Saskia Keizers
Veel kinderen in de bovenbouw van de basisschool stoppen op enig moment met het bezoeken van de BSO. Begrijpelijk: ze worden steeds zelfstandiger en opvang is minder nodig. Toch zijn er genoeg voordelen om de BSO aan te blijven houden. Zeker als je kiest voor een vestiging met een speciale 7+ BSO. Bij Up Kinderopvang krijgen kinderen van 0-13 jaar de ruimte om zich te ontwikkelen op hun eigen manier. We brengen de kinderen spelenderwijs nieuwe skills bij en wij stimuleren ze om hun te talenten ontplooien.

Wat is een 7+ BSO?

Een 7+ BSO is een buitenschoolse opvang die specifiek gericht is op kinderen van 7 jaar en ouder. Een plek waar kinderen na schooltijd kunnen deelnemen aan verschillende activiteiten en programma’s die zijn afgestemd op hun leeftijdsgroep.

Denk daarbij aan sport en spel, creatieve workshops, buitenspelen, muzieklessen, en soms zelfs huiswerkbegeleiding. De focus ligt vaak op het bieden van een veilige en stimulerende omgeving waar kinderen kunnen leren, ontdekken en plezier kunnen hebben buiten schooltijd.

Wat is verschil met een gewone BSO?

Een 7+ BSO is bedoeld voor kinderen die al naar de basisschool gaan en de leeftijd van 7 jaar hebben bereikt. Het programma en de activiteiten die worden aangeboden in een 7+ BSO zijn afgestemd op de interesses en ontwikkelingsbehoeften van oudere kinderen. In vergelijking met een reguliere BSO voor jongere kinderen kunnen de activiteiten meer gericht zijn op het stimuleren van zelfstandigheid, sociale interactie en het ontwikkelen van specifieke vaardigheden.

Waarom willen kinderen graag naar een 7+ BSO?

  • Kinderen van 7 jaar en ouder zoeken vaak meer uitdaging en willen nieuwe vaardigheden leren. Een 7+ BSO begrijpt deze behoefte en biedt activiteiten die de intellectuele, creatieve en sociale ontwikkeling stimuleren.
  • Een 7+ BSO biedt de mogelijkheid voor kinderen om in contact te komen met leeftijdsgenoten die vergelijkbare interesses en vaardigheden hebben. Dit stimuleert vriendschappen en de ontwikkeling van sociale vaardigheden.
  • Naarmate kinderen ouder worden, ontwikkelen ze vaak de behoefte aan meer verantwoordelijkheid en zelfstandigheid. Een 7+ BSO biedt ruimte voor deze groei door kinderen te betrekken bij het nemen van beslissingen en het organiseren van activiteiten.
  • Een 7+ BSO begrijpt dat oudere kinderen vaak specifieke interesses hebben en biedt activiteiten die hierop aansluiten. Of het nu gaat om technologie, kunst, muziek, sport of andere gebieden, een 7+ BSO biedt de mogelijkheid voor kinderen om hun passies na schooltijd te verkennen.
Buitenschoolse opvang voor sportfanaten

Deze vestigingen van Up hebben een 7+ BSO

Binnen Up Kinderopvang zijn er drie vestigingen met een speciale 7+ BSO:

Up aan het ILSY-Plantsoen. Hier kun je megafijn chillen na schooltijd, maar er is ook een atelier en een apart huiswerklokaal waar we kinderen helpen met hun schoolwerk.

Bij Up aan de Brasserskade ligt het accent op sportieve en creatieve activiteiten. Kinderen worden uitgedaagd om het beste uit zich te halen.

Bij Up aan het Jaagpad heeft een hele toffe, natuurlijke buitenruimte op het terrein van de waterscouts. Bij goed weer nemen we de kinderen zo veel mogelijk mee naar buiten om daar te ontdekken, vlotten te bouwen en lekker te spelen.

Kom je een keertje kijken?

Ben je benieuwd of één van onze 7+ BSO’s iets voor jouw kind is? Kom dan samen een keertje kijken! We geven jullie graag een rondleiding en we beantwoorden al je vragen. Jullie zijn van harte welkom.

Ik wil graag komen kijken!

Bekijk onze 7+ vestigingen

Jaagpad

Brasserskade

ILSY-plantsoen

Vragen? Bel 070 - 7920101