fbpx
Hoe kinderen zich ontwikkelen in de kinderopvang: buitenspelen, groene opvang, sporten en uitjes

Hoe kinderen zich ontwikkelen in de kinderopvang: buitenspelen, groene opvang, sporten en uitjes

Muhsin Sahan door Muhsin Sahan
Als ouder wil je natuurlijk dat je kind zich optimaal ontwikkelt. Maar hoe zit dat als je je kind naar de kinderopvang brengt? Kinderopvang is geweldig voor kinderen om zich te ontwikkelen, en er zijn veel manieren waarop dit kan worden gestimuleerd. In dit artikel bespreken we de belangrijke aspecten van de ontwikkeling van kinderen in de kinderopvang en hoe buitenspelen, groene opvang, sporten en uitjes hierbij kunnen helpen.

Buitenspelen

Buitenspelen is niet alleen leuk, maar ook heel belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Buitenspelen bevordert de motorische ontwikkeling, het ruimtelijk inzicht en de sociale vaardigheden van kinderen. Kinderen die regelmatig buiten spelen zijn over het algemeen gezonder. Wij spelen elke dag buiten met kinderen, zowel op het speelplein als in de natuurlijke omgeving. Het is aangetoond dat kinderen die opgroeien in een groene omgeving beter presteren op school en minder kans hebben op mentale gezondheidsproblemen.

Groene opvang

Groene opvang is een opvangvorm waarbij kinderen veel tijd doorbrengen in de natuurlijke omgeving. Groene opvang kan de ontwikkeling van kinderen op verschillende manieren stimuleren. Zo bevordert het de creativiteit en het probleemoplossend vermogen van kinderen. Ook verbetert het de concentratie en het geheugen van kinderen, waardoor ze beter kunnen presteren op school. Groene opvang biedt kinderen de kans om de natuur te ontdekken, waardoor ze respectvol leren omgaan met de natuur en hun omgeving.

Binnen Up Kinderopvang besteden we aandacht aan het creƫren van een groene omgeving voor de kinderen.

Sporten

Sporten is niet alleen goed voor de fysieke gezondheid, maar ook voor de hersenontwikkeling en daarmee dus de cognitieve functies van kinderen. Sporten kan kinderen helpen om zelfvertrouwen op te bouwen, discipline te ontwikkelen en te leren omgaan met winnen en verliezen. In de kinderopvang is het belangrijk dat er aandacht is voor sport en beweging. Dit doen we door het aanbieden van sportactiviteiten en het organiseren van sportdagen. We hebben binnen Morgen zelfs een eigen Sport4Kids afdeling die hier de vestigingen in ondersteunen.

Outdoor bso van Up Kinderopvang aan het Jaagpad

Uitjes

Uitjes zijn ook een belangrijk onderdeel van de kinderopvang. Uitjes geven kinderen de kans om nieuwe ervaringen op te doen en om hun kennis te verbreden. Kinderen leren bijvoorbeeld over de geschiedenis en cultuur van verschillende plaatsen tijdens een uitje naar een museum. Uitjes kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden, zoals samenwerken, communiceren en elkaar helpen.

Vragen? Bel 070 - 7920101