fbpx
Gezonde traktaties zijn leuk

Gezonde traktaties zijn leuk

Saskia Keizers door Saskia Keizers
We weten allemaal dat kinderen graag trakteren als ze jarig zijn. Maar wat als we traktaties leuk én gezond kunnen maken? In dit artikel vertellen we je waarom gezonde traktaties een goede keuze zijn en we laten zien welke leuke opties er allemaal zijn.

Waarom een gezonde traktatie?

Laten we meteen met de deur in huis vallen: waarom zouden we gezonde traktaties overwegen? Ten eerste is het belangrijk om onze kinderen van jongs af aan gezonde eetgewoonten bij te brengen. En traktaties zijn daarbij een goed moment. Het is de perfecte gelegenheid om een beetje groente en fruit in de schijnwerpers te zetten!

Daarnaast zorgen gezonde traktaties voor meer energie, een betere concentratie en verminderen ze het risico op suiker gerelateerde gezondheidsproblemen. Het is een win-win situatie!

Wat is een gezonde traktatie?

Gezonde traktaties zijn lekker, maar bevatten ook voedzame ingrediënten. Ze zijn niet overladen met suiker en helpen kinderen om gezonde keuzes te maken.

Denk aan bananenpannenkoekjes, mini fruit schatkistjes, hartige muffins, mandarijn monsters, bananenpopjes, mini pizza’s en fruitijsjes. Kinderen houden van deze traktaties, omdat ze heel lekker zijn. Maar tegelijkertijd zijn ze ook gewoon voedzaam. De kinderen blij én de ouders en opvoeders blij!

Traktatie tip: Je kunt traktaties ook aanpassen aan thema’s of speciale gelegenheden. Wat dacht je van een fruitige piratenschiptraktatie voor die kleine avonturier? Of een komkommerkrokodil bij het thema ‘wilde dieren’?

Gezonde traktaties zijn leuk

Andere soort suiker

Suiker is een energiebooster, maar we willen die boost niet de hele dag door geven aan onze kinderen. Te veel toegevoegde suiker kan leiden tot stemmingswisselingen, suikerverslaving en tandproblemen.

Gelukkig zijn er ook alternatieven. Denk aan zoete aardbeien, ongezoete appelmoes of zelfgemaakte havermoutkoekjes. Deze smakelijke opties zorgen voor een zoete traktatie zonder al die extra suiker.

Laat je kind helpen met de traktaties

Je voelt je pas echt jarig als je je eigen traktatie mag klaarmaken! Betrek je kinderen bij het maken van deze heerlijke hapjes. Doe samen de boodschappen en maak er een gezellige activiteit van. Ze zullen trots zijn op hun creaties en leren over lekkere en gezonde keuzes.

Maak van gezond een goede gewoonte

Gezonde traktaties voor kinderen zijn meer dan een lekker hapje. Ze zijn een investering in de gezondheid van je kind. Maak daarom van gezonde traktaties een gewoonte en laat zien hoe leuk en lekker het kan zijn.

Vragen? Bel 070 - 7920101