fbpx
Media Ukkie dagen bij Up

Media Ukkie dagen bij Up

Janine Vaartjes door Janine Vaartjes
Van 5 t/m 12 april vinden de Media Ukkie Dagen plaats! Door het hele land wordt aandacht gevraagd voor mediawijsheid in de opvoeding van kinderen van 0 t/m 6 jaar. Up Kinderopvang doet ook mee aan deze campagne en staan tijdens deze week op onze vestigingen even bewust stil bij het gebruiken en inzetten van media. Graag delen wij in deze blog enkele tips met je.

Het thema is dit jaar: Ontspannen met media.

Voor groot en klein geldt; media zijn de hele dag om ons heen. Van ‘s ochtends vroeg, tot ‘s avonds laat worden we omringd door schermen, boeken, luidsprekers en apparaten die onze aandacht vragen. Die media hebben effect op je ukkie. Ze kunnen prikkelen, in beweging brengen, je aan het denken zetten of juist zorgen voor ontspanning. Maar ook een bron van onrust vormen, overprikkelen of té uitdagend zijn.

Door een kind vanaf het begin te begeleiden bij het gebruik van media, realiseer je een basis waar je gedurende de rest van de jeugd op voort kunt bouwen. Dit geldt voor afspraken, gesprekken, begrip en plezier! Om deze redenen reikt de campagne concrete tips aan, die ieder gezin hierbij kunnen ondersteunen. Want hoe kunnen media helpen bij het creëren van rust, en wanneer is het voor een kind misschien beter even zonder?

De 10 tips ´Ontspannen met media´ zijn door hier te klikken te vinden.

Tijdens deze week worden er door het hele land activiteiten georganiseerd. Ben je benieuwd wat er bij jou in de buurt te doen is? Kijk eens op de landelijke kaart op de website: www.mediaukkiedagen.nl

Hele fijne Media Ukkie Dagen!

Vragen? Bel 070 - 7920101