fbpx
Start nieuwe Up peuterspeelschool in Freinetschool Parkrijk

Start nieuwe Up peuterspeelschool in Freinetschool Parkrijk

Judith van Veen door Judith van Veen
Een gloednieuwe Up vestiging in de nieuwbouwwijk Parkrijk in Rijswijk. Op maandag 26 februari starten we met een peuterspeelschool in de Freinetschool Parkrijk, gelegen aan de Trilgrasstraat. Dit is de eerste peuterspeelschool in deze wijk en een initiatief van Kinderopvang Morgen in samenwerking met Librijn openbaar onderwijs en de gemeente Rijswijk.

Met een capaciteit voor 16 peuters (van 2 en 4 jaar) biedt de peuterspeelschool een stimulerende en veilige omgeving waarin peuters zich optimaal kunnen ontwikkelen. De focus ligt op een voorschools-educatieprogramma met aandacht voor taalontwikkeling, sociaal-emotionele groei, motorische en zintuiglijke ontwikkeling, en rekenprikkels. Zo worden de nieuwsgierigheid en vaardigheden van de peuters geprikkeld. Dit helpt bij een goede start op de basisschool. De peuterspeelschool is een plek waar kinderen niet alleen groeien, maar waar ook vriendschappen en herinneringen ontstaan.

De aangeboden activiteiten zijn zowel op groeps- als individueel niveau, waarbij de behoeften van elk kind centraal staan. Daarnaast is er ruimte voor vrij spel en beweging, waarbij de kinderen worden aangemoedigd om op ontdekking te gaan en hun eigen interesses te verkennen.

De peuterspeelschool verwelkomt peuters tijdens de schoolweken op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, van 8.30 tot 12.30 uur. Ze kunnen twee ochtenden per week komen. Peuters met een speciale doorverwijzing van het consultatiebureau (CJG) mogen zelfs vier ochtenden per week komen. De peuterspeelschool staat open voor alle peuters uit Rijswijk, ongeacht de toekomstige schoolkeuze.

De pedagogisch medewerkers staan te popelen om de peuters in de splinternieuwe peuterspeelschool te ontvangen. Zij werken allebei al langer binnen Kinderopvang Morgen en hebben veel ervaring met het jonge kind.

Voor meer informatie en inschrijven Up Trilgrasstraat:
www.upkinderopvang.nl/kinderopvang/rijswijk/trilgrasstraat Of bel 070-792 0101 (afdeling plaatsingen).

Vragen? Bel 070 - 7920101